Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin, oikean rinnan alaristeyskohta on vielä auki. Tissihyvä päätti sitten ottaa ja märkiä kahden teippikerroksen läpi. Edessä oli siis operaatio teippien vaihto. Jälleen kerran itku siinä tuli, ja kaikille ihan tiedoksi, teippien vaihto ei satu. Se olen minä, joka itkee kun vähänkään jännittää tai pelottaa. Keittosuolan kanssa teipit irtosivat hitusen paremmin, kuin ilman keittosuolaa. Which is nice. Alaristeyskohta tosiaan oli auki, hieman kohtaa kuumotti ja alareuna oli ihan turvoksissa. Tässä kuvaa: (Kuvassa oleva tippa ei ole tuskanhikeä, vaan keittosuolaa)

IMG-20150628-WA0003.jpg

 

Itseltäni meinasi (taas) paineet romahtaa, kun pitää tällaisia "sairaanhoitajajuttuja" hoitaa. No worries, en ole sairaanhoitajaksi pyrkinytkään, juuri tämän takia. No, keittosuolaa meni paljon ja annoin haavan kunnolla tuulettua ennen teippien laittamista. Aloitin uudelleen burana-kuurin, koska näemmä alkavaa tulehdusta on näkyvissä oireiden perusteella. Sairaanhoitaja-ystävääni ollessani yhteydessä, hän meinasi, että märkä mikä haavasta tulee, on kudosnestettä. Kuitenkin tänään tissejä on turvottanut niin paljon, että huomenna aion olla haavaklinikalle yhteydessä. Ohjeissa sanotaan : "Ottakaa yhteyttä, jos haavasta on runasta verenvuotoa / rinnoissa esiintyy lisääntyvää kuumotusta, turvotusta, punoitusta tai kipua / haavasta tulee märkäistä vuotoa / teillä on ollut kuumetta yli 38 astetta yli vuorokauden ajan".

Eli kyllä varman päälle pelaan ja toivon mukaan saan ajan haavahoitajalle, joka voisi märkivää koloa vilkaista. Mitä enemmän rinnat ovat turvoksissa, sitä kipeämmät ne ovat. Iho pingottuu, kun turvotusta on, joten pelkkä kosketuskin saattaa tuntua kivulta. Samoin pienikin tärähdys esim. kävellessä tai autolla kulkiessa sattuu. Sitä ihmettelen, että jossakin netistä lukemastani ohjeessa sanotaan, että turvotus lähtee noin kahdessa viikossa. Juu ei kyllä! Kyllä voin kainaloissa ja kyljissä tuntea ah niin ihanan ja kipeän vesipatjan edelleen, vaikka leikkauksesta tulee pian kuluneeksi kolme viikkoa. Onneksi ei turhauta. Illan suunnitelmana on kääriytyä peittoon ja pistää kylmäkallet kainaloon. Wish me some luck.