Sairaalasta saadut tukiliivit eivät olekaan enää niin tukevat, joten lähestulkoon pakko oli käydä kukkaron kevennys bailuilla. Rintoja oli alkanut entistä kovemmim särkeä ulkosyrjistä ja olo olikin sellainen, että lisätuki olisi poikaa. Viime aikoina olen jopa yöllä heräillyt ulkosyrjän särkyyn. Kuitenkin aloitin matkani Lindexistä ja olin kyllä aivan ulapalla. Kokeilin kokoja 75C ja D. Kummatkaan eivät oikein istuneet. C oli liian pieni, kaarituen olisi pitänyt olla leveämpi kainaloon saakka, koska ulkosyrjät ovat vielä sen verran massiiviset. D kupissa taas oikealle rinnalle jäi vähän liikaa tilaa. Change oli ihan Lindexin vieressä, joten matkan teko jatkui sinne. Ja onneksi meninkin. Oikein ystävällinen nuori nainen tuli auttamaan hyvien liivien etsinnässä. Kerroin tilanteeni leikkauksen suhteen ja toiveeni tukevista ja istuvista liiveistä. Hän mittasi rinnan ympäryksekseni 70, which is nice. Aluksi meinasin pökerryksiin asti säikähtää, kun myyjä toi DD ja E-koon liivejä. Hän selitti, että Changessa koot menevät vähän erinlailla, kyseinen liivimalli olisi melko pientä mallia, ja ulkosyrjien turvotus isontaa kuppikokoa. Ja varsinkin olisi tärkeää, ettei kaarituki jäisi mistään kohtaa painamaan arpia. Myyjä tuntui tietävän kyseisestä leikkauksesta aika paljon, sillä puhua pölpötimme siitä mukavan tovin. Lopputuloksena ostin koon 70E oranssin-vaaleanpunaiset liivit ja samaa settiä olevat hipserit. Nyt kun pääsin vauhtiin... Mutta tukevat on ja olen sanoinkuvaamattoman iloinen siitä, että voin vihdoinkin hienoja ja kauniita ja värikkäitä liivejä ostella ja pidellä!

Koska aikomukseni oli mennä kyseisenä iltana vielä salille, suunnitelmanani oli ostaa vielä yhdet urheiluliivit. Swegmarkin kokoa 80C alkavat olemaan jo suht koht isot rinnanympärykseltä, eivätkä niin tukevat kuin toivoisin. Intersportiin suuntasin ja jälleen kerran sain ystävällistä palvelua. Kerroin (nais)myyjälle tilanteeni ja että Changessa kuppikookseni arvoitiin n.DD ja ympärys olisi 70. Hän sanoi, että tattadadaa, siellä koot ovatkin erinlaiset. Täällä rinnastettava kokoni olisi noin 70D. Ja ei siitä sen enempää, sehän se oli. Ostin Shock Absorberin Multi Sports W- mallin ja koko oli se 70D. Hyvin tukevat ja mieli tekisi kokeilla juoksemista. Mutta... En halua. Ei sillä että se sattuisi, vaan että en yksinkertaisesti halua, että rinnat alkavat roikkumaan. Pitäisi varmaan multisupertukevat liivit olla ja jesaria vielä sen lisäksikin. Ehkä tästäki  "pelosta" on mahdollisus päästä yli. Ehkä. Joskus.

Eli tämänhetkinen tilanteeni on se, että kukkaroa on kevennetty ja ulkosyrjiä särkee. Vasemmasta rinnansyrjästä punoitus ei ole vieläkään lähtenyt. Salilla pistelen jo painelemaan, kuin mikäkin aropupu tai gaselli mikälie... Roikkumaan en pysty, sillä arpiin kohdistuu liikaa painetta ja sen myötä kipua. Jää leuanvedot vielä hetkeksi aikaa. Maastavetoja tein pari päivää sitten ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen. Pelotti. Maastanosto sujui hyvin ja siitä, kun palautti tangon takaisin maankamaralle... Mukava pikku tärähdys. Variaationi oli tehdä maastanosto ja ylös päästyäni pudottaa tanko maahan ja tehdä uusi maastanosto.

Eli ratsastamaan ja juoksemaan en ole uskaltautunut, koiran kanssa lenkillä olen luonnollisesti ollut, salihommat sujuu koko ajan paremmin ja paremmin ja työmatkapyöräily helpottuu, kun sai vain tukevat liivit. Lihaskunto ja aerobinen kunto alkaa paranemaan ja palaamaan entisiin lukemiinsa pikkuhiljaa. Ja arvet vaalenevat huimaa vauhtia. Siistiä.