Tapahtunut tähän mennessä: Lauantaina emme menneet liiviostoksille. Suihkuun kun tuli lauantaina mentyä, haavat olivat tihuttaneet verta sidetaitoksiin, ei pahasti, mutta kumminkin. Paras jättää liiviostokset toiselle päivälle. Ei se toki kaupungille menoa estänyt, nimimerkillä 3 tuntia kaupungilla käppäillyt. Automatkat sujuivat jo paremmin ja varovasti, kun käveli, niin niskat oli jumissa, mutta tisseihin ei sattunut!

Kipuja... on. Ne saattavat alkaa aivan yllättäen ja vetää aivan voimattomaksi. Hätä keinot keksii, kylmäkalleista on ollut apua. Heti kivun sattuessa kylmäkallea kun painaa kevyesti kipeään kohtaan, kipu helpottaa. Noin kolme kertaa päivässä tätäkin "nautintoa" tulee koettua. Kylmä siis tutkitusti lievittää kipua ja vähentää turvotusta.

Jumpannut olen 2 kertaa päivässä tunnollisesti, ellei lauantaita lasketa (3 tuntia kävelyä ja vaatteiden sovitusta, siinä on jumppaa tarpeeksi!). Sen huomaa, että liikeradat paranee koko ajan enemmän ja enemmän. Jumppaamisen on tarkoitus tehdä arvista joustavat ja elastiset, eli kyllä siitä hyötyä on, vaikka tulos ei olekaan välitön. 

Sairaanhoitaja- ystävältäni kysyin, että paljonko se nyt on normaalia, että haavat vuotavat ja tihkuttavat. Teipit haavojen päällä, mitkä laitettiin keskiviikkona leikkauksen jälkeen, ovat veressä (tästä kuvaa myöhemmin). Se on normaalia. Rintojen ja liivien välissä olen muutaman päivän pitänyt sidetaitoksia, ja niihin on tihkuttanut tasaisesti vähän verta. Sekin on normaalia. Ystäväni ohjeen mukaan, jos taitokset olisivat aivan veressä, aivan märkinä verestä, siiittten olisi aika sairaalaan mennä. Tähän asti kaikki siis reilassa. 

Jotenkin olo on.. hämmentynyt. En olisi kuuna päivänä uskonut, että näin paljon edistystä näin lyhyessä ajassa. Liikkumaan tekisi niin kovaa mieli, mutta järki ja kroppa kyllä totuuden torvea soittaa, ei vielä. Uskon kuitenkin, että pahin on jo takanapäin, vaikka en päätäni uskalla pantiksi laittaa. Kunhan haavat ovat kokonaan ummessa, ei ainuttakaan reikää tai koloa ole havaittavissa, voin hengähtää. Torstaina olisi aika haavahoitajalle ja pahoin pelkään, että se on luokkaa "paineet romahtaa, en pysty katsomaan"...